![Favorite Favorite](https://receptkiraly.hu/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/img/heart.png)
![Loading Loading](https://receptkiraly.hu/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/img/loading.gif)
Túrós batyu
Hozzávalók:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A töltelék hozzávalóit egy tálban összekeverem, és félreteszem.
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatom, majd a többi hozzávaló hozzáadásával kelt tésztát dagasztok. A duplájára kelesztem.
Amikor megkelt 5 egyforma cipóra osztom, amiket egyenként kinyújtok, és az utolsó kivételével mindegyiket egy kis olajjal vékonyan lekenem.
Egymásra teszem a kinyújtott lapokat, és egyben újra kinyújtom. Felkockázom, ebbe teszem bele a már elkészített túrókrémet.
Majd összefogtam a sarkokat.a batyuk tetejét tojással lekenem, és 180 fokon megsütöm.