Főoldal / Kelt tészták / Túrós batyu

Túrós batyu

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrós batyu

Túrós batyu

Hozzávalók:

  • 50 deka liszt
  • 3,5 deci tej
  • 4 deka élesztő
  • 1 egész tojás
  • 1 tojás sárgája
  • 1 deci olaj
  • csipet só
  • 2 kanál cukor

A töltelékhez:

  • 30 deka túró
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2-3 kanál cukor
  • 1 tojás sárgája
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A töltelék hozzávalóit egy tálban összekeverem, és félreteszem.

Az élesztőt  a cukros tejben felfuttatom, majd a többi hozzávaló hozzáadásával kelt tésztát dagasztok. A duplájára kelesztem.

Amikor megkelt 5 egyforma cipóra osztom, amiket egyenként kinyújtok, és az utolsó kivételével mindegyiket egy kis olajjal vékonyan lekenem.

Egymásra teszem a kinyújtott lapokat, és egyben újra kinyújtom. Felkockázom, ebbe teszem bele a már elkészített túrókrémet.

Majd összefogtam a sarkokat.a batyuk tetejét tojással lekenem, és 180 fokon megsütöm.

Túrós batyu 4.75/5 (4 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére