Főoldal / Desszertek / Csokoládés kuglóf

Csokoládés kuglóf

Csokoládés kuglóf

Csokoládés kuglóf

Hozzávalók:

1db normál méretű formához

  • 35 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg puha margarin (vagy vaj)
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 4 db tojás
  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 ek. holland kakaópor

A fehér csokoládés öntethez:

  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg fehér csokoládé
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A kuglófformát alaposan kivajazzuk és kilisztezzük. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk majd félre tesszük, hogy langyosra hűljön.

A puha margarint kikeverjük a porcukorral, a csipet sóval és a vaníliás cukorral majd egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat. Hozzáadjuk a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet, majd a tejjel együtt simára keverjük. Belekeverjük az időközben langyosra hűlt csokoládét.

A masszát az előkészített formába öntjük. Betesszük az előmelegített sütőbe ahol kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e. Ha a tűpróba során nem tapad tészta a hurkapálcikára, a tészta megsült. Kivesszük a sütőből, kb. 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd tálcára borítjuk.

Elkészítjük a fehér csokoládés öntetet/mázat. A tejszínt egy lábosban felmelegítjük, majd a tűzről lehúzzuk és hozzáadjuk az apróra vágott csokoládét. Addig keverjük, míg a csokoládé elolvad és szép fényes mázat kapunk. A kihűlt kuglóf tetejére csurgatjuk.
Ha hűtőbe tesszük szépen megdermed rajta.

Díszítésként csokoládéforgáccsal is megszórhatjuk.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére