Főoldal / Desszertek / Csokoládés kuglóf

Csokoládés kuglóf

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokoládés kuglóf

Csokoládés kuglóf

Hozzávalók:

1db normál méretű formához

  • 35 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg puha margarin (vagy vaj)
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 4 db tojás
  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 ek. holland kakaópor

A fehér csokoládés öntethez:

  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg fehér csokoládé
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A kuglófformát alaposan kivajazzuk és kilisztezzük. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk majd félre tesszük, hogy langyosra hűljön.

A puha margarint kikeverjük a porcukorral, a csipet sóval és a vaníliás cukorral majd egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat. Hozzáadjuk a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet, majd a tejjel együtt simára keverjük. Belekeverjük az időközben langyosra hűlt csokoládét.

A masszát az előkészített formába öntjük. Betesszük az előmelegített sütőbe ahol kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e. Ha a tűpróba során nem tapad tészta a hurkapálcikára, a tészta megsült. Kivesszük a sütőből, kb. 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd tálcára borítjuk.

Elkészítjük a fehér csokoládés öntetet/mázat. A tejszínt egy lábosban felmelegítjük, majd a tűzről lehúzzuk és hozzáadjuk az apróra vágott csokoládét. Addig keverjük, míg a csokoládé elolvad és szép fényes mázat kapunk. A kihűlt kuglóf tetejére csurgatjuk.
Ha hűtőbe tesszük szépen megdermed rajta.

Díszítésként csokoládéforgáccsal is megszórhatjuk.

Csokoládés kuglóf 5.00/5 (3 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére