Főoldal / Sertés ételek / Vasi pecsenye fűszeres burgonyával

Vasi pecsenye fűszeres burgonyával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vasi pecsenye fűszeres burgonyával

Vasi pecsenye fűszeres burgonyával

Hozzávalók:

  • 6 szelet sertéstarja
  • 3 dl tej
  • 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk. piros paprika
  • kb. 10 dkg liszt
  • őrölt bors

A sütéshez:

  • 1/2 liter olaj

A körethez:

  • 70 dkg fűszeres burgonya
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A hússzeleteket kiklopfoltjuk, enyhén megsózzuk és meghintjük őrölt borssal. Egy tálba sorakoztatjuk. Fokhagymával összekevert tejjel leöntjük. Hűtőbe tesszük egy éjszakára.

Másnap a lecsepegtetjük róla fokhagymás tejet, majd paprikás lisztbe forgatjuk és bő olajban, fedő alatt lassú tűznél kisütjük.
Nagyon finom.

A burgonyát étolajban kisütjük és a hús mellé kínáljuk.
Házi savanyúságot is tálalhatunk mellé.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (228 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére