Főoldal / Desszertek / Meggyfelfújt

Meggyfelfújt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Meggyfelfújt

Meggyfelfújt

Hozzávalók:

  • 8 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 6 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 dl tej
  • 4 dl habtejszín(v. Hulala)
  • 4 dkg olvasztott vaj
  • 40 dkg meggy (v. cseresznye)
  • barna cukor

Karamelles-meggyes öntet:

  • 2 dl meggylé
  • 3 ek barna cukor
  • cherry-brandy aroma
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy serpenyőbe felolvasztunk 2-3 ek barna cukrot, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett meggyet. Kicsit összeforgatjuk, majd felöntjük egy kevés meggylével, és ízlés szerint cherry-brandy aromával meglocsoljuk. Pár percig együtt karamellizáljuk, majd a meggyet szűrőbe szedjük és lecsepegtetjük. Mielőtt a tésztába kerülne, teljesen ki kell hűteni.

Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, majd a közepébe mélyedést csinálunk, és beleütjük az egész tojásokat. Ezután robotgéppel simára keverjük.
Pár perc keverés után hozzákeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejet és az olvasztott vajat. (mindegyik hozzáadása után alaposan összekeverjük)

A habtejszínt (én Hulalát használtam) felverjük, úgy hogy ne legyen túl kemény a hab, majd fakanállal óvatosan az előzőleg kikevert masszához keverjük
Ezután a masszát egy kanál segítségével szitán átnyomjuk.

Egy 1,5 literes formát alaposan kivajazunk, a kihűtött meggyet elosztjuk az alján, majd ráöntjük a tésztát. Tetejét egyenletesen elsimítjuk.

Előmelegített sütőben, közepes lángon 35-40 perc alatt készre sütjük. (tűpróbáig sütni!)

A meggyes öntethez egy serpenyőben állandó keverés mellett felolvasztjuk a barna cukrot, majd hozzáöntjük a meggylét és ízlés szerint az aromát. Lassú tűzön kevergetve addig főzzük még kicsit besűrűsödik. (amennyiben tálalás előtt kihűlne és besűrűsödne, akkor újramelegítéssel megint eléggé folyós lesz)

Tálalás előtt a meggyfelfújtat porcukorral megszórjuk, és a karamelles-meggyes öntetet kínáljuk hozzá.

Értékeld a receptet

Gizi (313 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére