Főoldal / Szárnyas Ételek / Sült pulykaszárny II

Sült pulykaszárny II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sült pulykaszárny II

Sült pulykaszárny II

Hozzávalók:

  • 4 darab szárny
  • őrölt piros paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 deci olaj
  • majoránna
  • őrölt bors
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A szárnyakat alaposan megmossuk, tisztítjuk. A szárnyakat besózzuk.

Elkészítjük a fűszeres pácot:

Az olajhoz adjuk a borsot, majorannát, pirospaprikát egy kevés sót. Az egészet összekeverjük, és a szárnyakat jól bekenjük az olajos keverékkel.

Ezután a bőrös oldalával lefelé a sütőedénybe helyezzük őket. Lefedjük, és 180-200 fokon szép pirosra megsütjük.

(Kb. 30 perc sütés után megfordítjuk, és fedő nélkül a bőrös oldalát még 30 percig pirítjuk, amíg szép színt nem kap.)

A sült pulykaszárny mellé tetszőleges köretet készíthetünk, de tálalhatjuk salátával is (akkor egy fogyókúrás ebédnek is megfelel). Én most hernyó burgonyával tálaltam.

Tipp / megjegyzés:
A pulyka nagyon egészséges és ízletes hús, ezért alkalmanként jó ha terítékre kerül. A pulykaszárny, pedig egy pénztárcabarát része a pulykának.
Ez az elkészítés nagyon egyszerű, a fűszerezést ízlésünk szerint változtathatjuk.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére