Főoldal / Szárnyas Ételek / Sült pulykaszárny II

Sült pulykaszárny II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sült pulykaszárny II

Sült pulykaszárny II

Hozzávalók:

  • 4 darab szárny
  • őrölt piros paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 deci olaj
  • majoránna
  • őrölt bors
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A szárnyakat alaposan megmossuk, tisztítjuk. A szárnyakat besózzuk.

Elkészítjük a fűszeres pácot:

Az olajhoz adjuk a borsot, majorannát, pirospaprikát egy kevés sót. Az egészet összekeverjük, és a szárnyakat jól bekenjük az olajos keverékkel.

Ezután a bőrös oldalával lefelé a sütőedénybe helyezzük őket. Lefedjük, és 180-200 fokon szép pirosra megsütjük.

(Kb. 30 perc sütés után megfordítjuk, és fedő nélkül a bőrös oldalát még 30 percig pirítjuk, amíg szép színt nem kap.)

A sült pulykaszárny mellé tetszőleges köretet készíthetünk, de tálalhatjuk salátával is (akkor egy fogyókúrás ebédnek is megfelel). Én most hernyó burgonyával tálaltam.

Tipp / megjegyzés:
A pulyka nagyon egészséges és ízletes hús, ezért alkalmanként jó ha terítékre kerül. A pulykaszárny, pedig egy pénztárcabarát része a pulykának.
Ez az elkészítés nagyon egyszerű, a fűszerezést ízlésünk szerint változtathatjuk.

Sült pulykaszárny II 4.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére