Főoldal / Reggelik / Tojásrántotta leveles tésztában

Tojásrántotta leveles tésztában

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tojásrántotta leveles tésztában

Tojásrántotta leveles tésztában

Hozzávalók:

  • 1 cs leveles tészta
  • 4 db tojás
  • őrölt fehér bors
  • 1/2 ek olívaolaj
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az előnyújtott leveles tésztából egy 8 cm-es formával (v. pohárral) szúrjunk ki 12 db tésztakorongot. Ezután 8 db tésztakorongnak a közepét szúrjuk ki egy kisebb formával. Ezekből lesznek a kosárka oldalfalai.

A nagy tésztakorongok szélét lekenjük az előzőleg kissé felvert tojással, majd ráhelyezünk egy tésztagyűrűt, amit ismét lekenünk tojással, és egy újabb kiszúrt tésztagyűrűt teszünk rá. (tehát egy teli tésztára kettő tésztagyűrűt) A maradék tésztakorongokkal is így járjunk el.

Ezután azt is kenjük le a tojással, és helyezzük az elkészült tésztakosárkákat egy sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól kicsit távolabb.

Tegyük kb. 30 percre hideg helyre. (sütés közben nőni fog a tészta, így bőven hagyjunk közöttük helyet)

Helyezzük be a tepsit a 160 fokra előmelegített sütőbe, majd majd közepes hőmérsékleten süssük pár perc alatt szép pirosra, ropogósra a tésztát. (én légkeverésnél sütöttem)
A sütőből kivéve, hagyjuk teljesen kihűlni.

A maradék tojásokat üssük fel egy tányérba, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ízesítsük.

Egy teflon serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd óvatosan öntsük rá a felvert tojást. Ezután süssük ízlés szerinti keményre a tojásrántottát. (én jó keményre sütöttem, de ez ízlés dolga)

A kihűlt leveles tésztákat ezután töltsük meg a tojásrántottával, majd rögtön tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
A ropogós leveles tésztát a tojásrántottával elkészíthetjük pl. ráérős, hétvégi reggeleken mert nem csak mutatós, hanem nagyon finom is.

A rántottát ízlés szerint feldobhatjuk egyéb hozzávalókkal, zöld fűszerekkel is.

Értékeld a receptet

Gizi (311 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére