Főoldal / Befőzés / Kivi-sárgabarack, ribizli-sárgabarack lekvár

Kivi-sárgabarack, ribizli-sárgabarack lekvár

Kivi-sárgabarack, ribizli-sárgabarack lekvár

Kivi-sárgabarack, ribizli-sárgabarack lekvár

Hozzávalók:

A kivi-sárgabarackhoz:

  • 50 dkg sárgabarack
  • 50 dkg kivi
  • 5 dkg cukor
  • 1 citrom leve
  • 10 g pektin

A ribizli-sárgabarackhoz:

  • 50 dkg sárgabarack
  • 50 dkg piros ribizli
  • 10 dkg cukor
  • 10 g pektin
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: több mint 12 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Sárgabarack – kivi: Kicsit savanykás, de pont így lesz majd jó.  Sütikbe mondjuk nem teszem, de kalácsra és pirítósra vajjal isteni.

A gyümölcsöket apróra vágjuk kicsit átnyomkodjuk majd feltesszük főni a cukorral és a citromlével. Forrás után jöhet a pektin és kész, lehet steril üvegekbe tölteni és mehet a dunsztba, hogy ott hűljön ki.

Sárgabarack – ribizli: Szép piros színe lesz. Gyümölcstortához remek például alapnak, senki nem fog rájönni miből van, csak a csodálkozás lesz, hogy barack ízű, de piros színű.

A gyümölcsöket apróra vágjuk kicsit átnyomkodjuk majd feltesszük főni a cukorral. Forrás után jöhet a pektin és kész is, lehet steril üvegekbe tölteni és mehet a dunsztba, hogy ott hűljön ki.

Tipp / megjegyzés:
A mennyiségek természetesen arányosan növelhetők vagy csökkenthetők. Ha van még ötletetek, hogy mit mivel lehet variálni, akkor írjátok meg:)


Szólj hozzá!

A lap tetejére