Főoldal / Levesek / Joghurtos ribizli krémleves

Joghurtos ribizli krémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Joghurtos ribizli krémleves

Joghurtos ribizli krémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg ribizli
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 3 dl joghurt
  • 4 dl víz
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A pudingport a joghurttal és kevés vízzel csomómentesre kikeverjük, belereszeljük a citromhéjat majd félretesszük.

Egy közepes lábosba feltesszük főni a leszemezett ribizlit a vízzel, a vaníliás cukorral és a cukorral.
Egyet forralunk rajta, hogy a cukor felolvadjon benne, de a gyümölcs még egyben maradjon.

Ekkor a gyümölcsből pár evőkanállal kiveszünk a tálaláshoz, a többit a lábosban maradt vízzel együtt összeturmixoljuk, majd egy szitán átszűrjük.

Visszaöntjük a lábosba, majd hozzácsurgatjuk a joghurtos keveréket és alacsony lángon melegítve, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd beletesszük a félretett ribizli szemeket és a hűtőbe tesszük fogyasztásig.

Hidegen, tejszínhabbal a tetején tálaljuk.

Joghurtos ribizli krémleves 5.00/5 (2 értékelés)

Marcsi (621 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére