Főoldal / Egytálételek / Rakott krumpli Erzsike konyhájából

Rakott krumpli Erzsike konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Rakott krumpli Erzsike konyhájából

Rakott krumpli Erzsike konyhájából

Hozzávalók:

  • 2 kg burgonya
  • 8 db tojás
  • 1 pár parasztkolbász (rövid)
  • 10-15 dkg  bacon
  • 1,2 liter 20%-os tejföl
  • só ízlés szerint
  • 20 dkg trappista vagy füstölt sajt
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A krumplit sós vízben, héjában megfőzzük. (Így jó darabig eltart, viszont megfőzve és kicsit visszahűtve könnyű hámozni. Ha valaki időszűkében van, megteheti azt, hogy meghámozza, felkarikázza a krumplit, és forrásban lévő vízben 8-10 percig főzi a karikákat, aztán óvatosan szűri le, hogy ne törjenek össze.)

Amíg a krumpli készül megfőzzük a tojásokat is, majd meghámozzuk felszeleteljük és félretesszük. A kolbászokat felkarikázzuk és megpirítjuk a bacon szalonnával együtt.

Amikor a krumpli megfőtt, langyosra hűtjük, meghámozzuk és felkarikázzuk.

A sütőt 180 fokra bekapcsoljuk, alsó felső sütésre.

A tepsi alját karikákra vágott krumplival fedjük le, kóstolás után megsózzuk. Befedjük a tojás szeletek felével, erre következik a megpirított kolbász és bacon fele, valamint a kisült zsírjából is csepegtetünk rá pár kiskanállal.Rásimítunk egy jó adag tejfölt. majd kezdjük újra a rétegezést. Burgonya, só, tojás, kolbász-bacon és tejföl.

Ha úgy jön ki a lépés, és marad annyi krumpli, a második kolbászos réteg tetejét is beboríthatjuk krumplikarikákkal. Végül a záró tejfölréteg következik, amit megszórunk reszelt sajttal.

Mehet a sütőbe, ha azonnal kell, akkor körülbelül háromnegyed-egy óra alatt sül össze. Ha viszont van idő, csodát tesz vele, ha két menetben sütjük. Elsőre csak félig, aztán hűljön ki, a második sütés előtt mehet rá még egy rendes réteg tejföl, mert az elsőt beissza, aztán irány a sütő, és készre sütni.

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére