Piskótás tejberizs gyümölccsel
Hozzávalók:Tejberizshez:
Kész tejbe rizshez:
Piskóta alaphoz:
Diszítéshez:
|
|
Elkészítés:
Tejberizs elkészítése:
Egy 2 literes lábosba bele öntjük a tejet, hozzáadjuk a megmosott rizst,és a többi hozzávalót.
35 perc alatt többszöri keveréssel készre főzzük, majd hűlni hagyjuk.
Ha már langyosra hűlt, belekeverjük a gyümölcsöt, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Elkészítjük a piskóta alapot:
Tojásokat cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzá adjuk sütőporral elkevert lisztet, fakanállal, óvatosan össze keverjük.
A kihűlt tejberizshez keverjük a nyers piskóta alapot.
Egy közepes méretű tepsit 1 evőkanálnyi zsírral kikenünk,és 1 evőkanál liszttel meg hintünk.
Fele masszánkat a tepsibe simítjuk, és 25 dkg sárgabarack levárt csurgatunk rá egy kanál segítségével. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a maradék masszát.
Elő melegített sütőben, 40 perc alatt, 200 fokon készre sütjük. ( tűpróbával ellenőrizzük,hogy átsült e)
Kivesszük a sütőből és tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.
Díszítés:
Kemény habbá verjük a tejszínt, és a már langyosra hűlt lap tetejére simítjuk egy kanál segítségével.
Ha teljesen kihűlt a tésztánk színes torta darával, vagy reszelt csokoládéval meg szórjuk. ( De ha gondolod ezt elhagyhatod!:)
Mielőtt hűtőbe tennénk, vizes késsel kissé húzzuk meg. amikor a hab meg dermed, szeletelésnél ne töredezzen össze.
Tálalásig hűtőbe tesszük.
Tipp / megjegyzés:
Én egy éjszakára tettem be így az ízek jól össze érnek!