Főoldal / Szárnyas Ételek / Barackos csirkemell

Barackos csirkemell

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Barackos csirkemell

Barackos csirkemell

Hozzávalók:

  • 8 szelet csirkemellfilé
  • 4 őszibarack (vagy barackbefőttből 8 fél)
  • 1 ág rozmaring
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 narancs leve
  • 1 dl húsleves (kockából)
  • 1 csapott evőkanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál olaj
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A húst, sózzuk, borsozzuk.

A hagymát meghámozzuk, majd cikkekre vágjuk.

A barackot félbevágjuk, kimagozzuk.

A fél barackokat, teflon serpenyőben, szárazon kicsit megpirítjuk.

Mélyebb serpenyőben felmelegítjük az olajat, majd a húst, a rozmaringággal együtt megpirítjuk.

Hozzáadjuk a hagymát, még kb 5 percig pirítjuk.

Ráöntjük a húslevest és a narancslevet, sóval, borssal ízesítjük, majd még 5 percig forraljuk.

A rozmaringot kiszedjük, utána kiemeljük a hússzeleteket, és félretesszük, lehetőleg meleg helyre, hogy ne hűljön ki.

A megmaradt szaftba szórjuk az étkezési keményítőt, majd beletesszük a fél barackokat, összeforraljuk, és a hússal együtt tálaljuk.

Köretnek párolt rizst szoktam hozzá készíteni.

Értékeld a receptet

Zsike54 (97 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére