Főoldal / Levesek / Nyári karfiolleves

Nyári karfiolleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Nyári karfiolleves

Nyári karfiolleves

Hozzávalók:

  • Egy fej karfiol
  • 2-3 db sárgarépa
  • 1 db fehér répa
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • színes bors keverék
  • 3 ek.olaj
  • 1 ek. liszt
  • 2 db tyúkhúsleves kocka
  • petrezselyem
  • lestyán
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A karikára vágott zöldségeket az olajon karamellizáljuk. Megszórjuk a kanál liszttel, a zúzott fokhagymával (tetszés szerint pici pirospaprikával vagy törött borssal) majd felengedjük másfél liter vízzel. Ha felforr beletesszük a leveskockákat, a rózsáira szedett karfiolt, az összevágott paprikát, a paradicsomot, és a vöröshagymát. (nem kell apróra vágni). Hozzáadjuk a színes egész borsokat, és a lestyánt is.
Ha a karfiol megfőtt megszórhatjuk vágott zöldpetrezselyemmel.

Mentés

Mentés

Nyári karfiolleves 5.00/5 (1 értékelés)

Békefi Zsuzsi (11 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére