Főoldal / Szárnyas Ételek / Édes-savanyú csípős csirkemell

Édes-savanyú csípős csirkemell

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Édes-savanyú csípős csirkemell

Édes-savanyú csípős csirkemell

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 1 fél szál póréhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db hegyes erős paprika vagy chili paprika
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 db zöld kaliforniai paprika
  • 1 db ananász vagy 1 dob. darabolt ananászkonzerv
  • 3 ek ketchup
  • 2 ek fehérbor ecet
  • 2 ek szójaszósz
  • 3 ek méz
  • 1 ek keményítő
  • 1 mk őrölt fehérbors
  • olaj
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csirkemellet, póréhagymát, kaliforniai paprikát, sárgarépát és a csípős paprikát csíkokra vágjuk.

A csirkemell csíkokat wokban vagy serpenyőben kevés olajon fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a sárgarépát, paprikákat és pár percig együtt pirítjuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett ananászt és a póréhagymát.

Ráöntjük az ecetet, egy decilitert az ananász levéből, szójaszószt, ketchupot, mézet és kb. két deciliter vízzel elkevert keményítőt. Kiforraljuk, majd levesszük a tűzről.
Rizs körettel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére