Főoldal / Sertés ételek / Sült serpenyős sertéstarja knédlivel

Sült serpenyős sertéstarja knédlivel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Sült serpenyős sertéstarja knédlivel

Sült serpenyős sertéstarja knédlivel

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéstarja
  • 1 ek. szír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 120 ml vörösbor
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint egész köménymag
  • ízlés szerint fűszerpaprika

A knédlihez:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 1 dl tej
  • 25 g friss élesztő
  • pici cukor
  • 1 ek. só
  • 2-2,5 dl langyos víz
  • olvasztott vaj a kenéshez
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tarját megmossuk, szárazra töröljük. A zsírt felhevítjük, és a húst minden oldaláról hirtelen megpirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt vöröshagymát, az apróra vágott vagy felszeletelt fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménymaggal és fűszerpaprikával.

Felöntjük a fele mennyiség vörösborral, majd lefedve alacsony lángon pároljuk. Pótoljuk az elpárolgott bort, majd mikor kb.50 perc után puhára sült, kiszedjük vágódeszkára és hagyjuk pihenni egészben 15 percet.Utána felszeleteljük, és visszarakjuk az edénybe a szaftjába.

Knédli:
A langyos cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Keverőtálba mérjük a lisztet, hozzáadjuk a tojást sót és felfuttatott élesztőt. Apránként hozzáadjuk a vizet és kb 5 perc alatt kidagasztjuk. Letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük.

(Én dagasztó géppel dolgozom általában. Elindítjuk a gépet és apránként csurgatjuk bele a vizet, nem biztos hogy felveszi az adott mennyiséget, lisztfüggő.)

A megkelt tésztát lisztezett felületen jól átdolgozzuk és 3 nagyjából egyforma gombócot formálunk belőle.

Egy magas falú edénybe felteszünk vizet főni, ha forr egy rá illő szűrőt helyezünk a fazékra, beleteszünk egy gombócot lefedjük és 20 percig pároljuk fedő emelgetés nélkül. Hajlamos picit összezsugorodni ha idő előtt leemeljük de az ízén nem ront.

Ha letelt az idő, egy rácsra tesszük és lekenjük vajjal.

A húst savanyú káposztával, és  knédlivel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

Sült serpenyős sertéstarja knédlivel 5.00/5 (1 értékelés)

Izabela Ráczová (36 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére