Főoldal / Egytálételek / Rozmaringos csirkecombok Zsike konyhájából

Rozmaringos csirkecombok Zsike konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Rozmaringos csirkecombok Zsike konyhájából

Rozmaringos csirkecombok Zsike konyhájából

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecomb
  • 2-3 ág rozmaring
  • só, bors
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kg burgonya (apró szemű újburgonya vagy parázsburgonya)
  • 2-3 ek. olaj
  • fél citrom leve
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A burgonyát megpucoljuk/vagy megsikáljuk és nagyobb darabokra vágjuk. Ha újburgonyát használunk ami szép apró szemű, maradhatnak egyben is.

A csirkecombokat megmossuk, alaposan besózzuk.
Az olajat összekeverjük 1 kiskanál sóval, 1 ek. felaprított rozmaringgal, őrölt borssal, a zúzott fokhagymával és a citromlével.
A páccal alaposan bedörzsöljük a combokat.

Egy hőálló edénybe belehalmozzuk a burgonyát, majd a tetejére halmozzuk a csirkecombokat, és 1-2 ág friss rozmaringot. A tálat sütőzacskóba húzzuk és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe ahol kb 45 perc alatt megsütjük.

Ekkor a fóliát felvágjuk, és a combokat a sütőben 10 perc alatt megpirítjuk.
A csirkecombokat a vele sült burgonyával és savanyúsággal vagy salátával kínáljuk.

Rozmaringos csirkecombok Zsike konyhájából 5.00/5 (2 értékelés)

Zsike54 (98 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére