Főoldal / Sertés ételek / Lacipecsenye

Lacipecsenye

Lacipecsenye

Lacipecsenye

Hozzávalók:

A Lacipecsenyéhez:

  • 12 szelet csontos tarja
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl étolaj

A tepsis húshoz:

  • 2 kg csontos tarja egyben
  • 1 kg lapocka
  • 4 db csirkecomb
  • 10 dkg házi zsír
  • 2 db új fokhagyma szárastól
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 4000-5000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: több mint 12 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az előző este borsozott és fűszer sóval bepácolt húsokat kizsírozott tepsibe fektetjük, szorosan egymás mellé.
Az egész csontos tarját a csontok között átvágjuk és az így keletkezett réseket is befűszerezzük sóval és szerecsendióval.
Előmelegített sütőbe tesszük és magas hőfokon, 20 percet sütjük.
A húsok alá kevés vizet mindig öntsük, hogy le ne égjen a szaft.

Ez alatt a Lacipecsenyéhez, finomra aprítjuk a fokhagymát és összekeverjük az olajjal és az őrölt paprikával.
Sülés közben, többször forgatjuk a húsokat, a Lacipecsenyét, pedig a fokhagymás páccal kenegetjük. Egy óra elteltével, a hosszában felnegyedelt fokhagymákat közé tesszük a húsoknak.
Medvehagymás, főtt burgonyával tálaljuk.


Szólj hozzá!

A lap tetejére