
Elmentem!Lacipecsenye

Hozzávalók:
A Lacipecsenyéhez:
- 12 szelet csontos tarja
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl étolaj
A tepsis húshoz:
- 2 kg csontos tarja egyben
- 1 kg lapocka
- 4 db csirkecomb
- 10 dkg házi zsír
- 2 db új fokhagyma szárastól
|
Elkészítési idő: |
1óra 30 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
4000-5000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
több mint 12 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Normál |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
Az előző este borsozott és fűszer sóval bepácolt húsokat kizsírozott tepsibe fektetjük, szorosan egymás mellé.
Az egész csontos tarját a csontok között átvágjuk és az így keletkezett réseket is befűszerezzük sóval és szerecsendióval.
Előmelegített sütőbe tesszük és magas hőfokon, 20 percet sütjük.
A húsok alá kevés vizet mindig öntsük, hogy le ne égjen a szaft.
Ez alatt a Lacipecsenyéhez, finomra aprítjuk a fokhagymát és összekeverjük az olajjal és az őrölt paprikával.
Sülés közben, többször forgatjuk a húsokat, a Lacipecsenyét, pedig a fokhagymás páccal kenegetjük. Egy óra elteltével, a hosszában felnegyedelt fokhagymákat közé tesszük a húsoknak.
Medvehagymás, főtt burgonyával tálaljuk.
Lacipecsenye 5.00/5 (2 értékelés)
Nemzetikonyha.hu (78 Recept)A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul.
Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését.
Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat.
A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak.
Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben.
Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban.
Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni.
Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása.
Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben.
Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.
Tetszik.