Narancsos csokitorta
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, és a narancslét.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a tojássárgás keverékhez adjuk.
Végül lazán belekeverjük a tojásfehérjék felvert habját.
Tortaformába simítjuk, majd tűpróbáig sütjük.
A töltelékhez a vajat és a csokoládét kis darabokra vágjuk, a tejszínnel és porcukorral egy edényben gyenge hőfokon felolvasztjuk, időnként megkeverjük.
Mikor egyneművé vált a krém narancsaromával ízesítjük, elkeverjük.
(ilyenkor lehet még bele tenni narancslikőrt is)
A csokoládémasszát hagyjuk kihűlni.
Ahogy a massza sűrűsödni kezd a fakanállal addig keverjük míg kenhető nem lesz.
A tortalapot vízszintesen kétszer elvágjuk.
A csokoládékrémet elfelezzük.
A krém egyik felével megtöltjük a lapokat.
A másik felével a torta oldalát és tetejét vonjuk be.
Hűvös helyen két órát pihentetjük.
Ízlés szerint cukorgyöngyökkel díszítjük.