Főoldal / Desszertek / Meggyes sztracsatella

Meggyes sztracsatella

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Meggyes sztracsatella

Meggyes sztracsatella

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 3 egész tojás
  • 10 dkg puha olvasztott margarin
  • 15 dkg nád cukor
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • friss, mirelit vagy üveges meggy

A tetejére:

  • 10 dkg étcsoki reszelék
  • 2 dl tejszín
  • 1 cs. habfixáló
  • 3 dkg porcukor
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat a puha margarinnal és a cukorral kikeverjük.
Hozzáadjuk a tejet és a sütőporos lisztet, majd alaposan összedolgozzuk. Végül beleforgatjuk a kimagozott meggyet.
A tésztát sütőpapiros tepsibe simítjuk és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. (kb. 25 perc)

Amikor megsült, félretesszük hűlni.

A tejszínt habbá verjük a porcukorral és a fixálóval, majd a kihűlt tészta tetejére simítjuk.
A reszelt csokoládéval és meggyszemekkel díszítjük.

Meggyes sztracsatella 5.00/5 (2 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére