Főoldal / Vegetáriánus / Hummusz zöldségekkel pitában

Hummusz zöldségekkel pitában

Hummusz zöldségekkel pitában

Hummus zöldségekkel pitában

Hozzávalók:

  • 2 db pita
  • 25 dkg csicseriborsó
  • 1 ek. szezámmag
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 0,5 citrom
  • 2 szál petrezselyem
  • 1 db paradicsom.
  • 8 db koktélparadicsom
  • 0,5 csípős hegyes paprika
  • 5 db chilipaprika (elhagyható)
  • 1 db újhagyma
  • 1 db kicsi uborka
  • 6 db mandulával töltött olívabogyó
  • őrölt fekete bors
  • római kömény
  • 1 tk.kurkuma
  • olívaolaj
  • 1 tk. szezámolaj
  • chiliszósz
  • víz
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csicseriborsót beáztatom, 2 napra a hűtőbe teszem.

A főzés napján felteszem főni.

Közben a szezámmagot egy kicsit megpörkölöm. A zöldségeket csíkokra, a paradicsomot kockára vágom, a fokhagymát, chilit, petrezselymet felaprítom.

Amikor a csicseriborsó már puha, egy keverőtálba teszem Hozzáadom a szezámmagot, a petrezselymet, és a fűszereket.Öntök bele olívaolajat, és egy keveset a főzővízből. Egy botmixerrel pépesítem.Belekeverem a paradicsomot, a fokhagymát és chilit.

A pitát meglocsolom vízzel, egy tányéron mikróban megmelegítem. A pitára pakolok hummuszt, zöldségeket, majd megint hummuszt. Locsolok rá olívaolajat, szezámolajat és chili szószt. Díszítem koktélparadicsommal és olívabogyóval.

Tipp / megjegyzés:
Nem rég már készült egy hummusz. Most egy kicsit variáltam rajta. Több zöldséget használtam, és pitában tálaltam. Már akkor jeleztem, hogy legközelebb így készül. Így már autentikusabb, majdnem libanoni étel lett belőle.

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére