Főoldal / Desszertek / Karácsonyi gesztenyés fatörzs

Karácsonyi gesztenyés fatörzs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karácsonyi gesztenyés fatörzs

Karácsonyi gesztenyés fatörzs

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 6 ek. barna cukor
  • 4 ek. kakaópor
  • 2 ek. darált mandula
  • mandulakivonat
  • csipet só

A krémhez:

  • 20 dkg cukrozott gesztenyepüré
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg mascarpone

A mázhoz:

  • 7 dkg étcsokoládé
  • 0,7 dl tejszín
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral, a mandulakivonattal és 6 evőkanál vízzel habosra keverjük. Belekeverjük az átszitált kakaóport, a mandulát és a sót. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és az előző masszával óvatosan elkeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, elsimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb.10 perc alatt készre sütjük. Még melegen a sütőpapírral együtt feltekerjük és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a gesztenyét villával összetörjük, hozzáadjuk a mascarponét és a tejszínt, majd habverővel habosra keverjük. Ha túl kemény lenne a krém, adhatunk még hozzá tejszínt.
A krémet a kihűlt piskótára kenjük és föltekerjük.

A mázhoz a tejszínt fölmelegítjük és beletördeljük a csokoládét. Amikor megolvadt benne a csoki, hűtőbe tesszük egy kicsit hűlni, hogy ne legyen túl folyós. A piskóta rudat kettévágjuk, összeillesztjük és a csokimázzal bekenjük. Jégcukorral vagy porcukorral díszítjük.

Értékeld a receptet

Lélekkonyha (177 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére