Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Zöldbabsaláta

Zöldbabsaláta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldbabsaláta

Zöldbabsaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldbab
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 2 evőkanál majonéz
  • 3 evőkanál zsíros tejföl
  • só, bors
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A zöldbabot megmossuk és sós vízben megfőzzük, majd egy szűrőbe öntjük és hagyjuk lecsöpögni.
A zúzott fokhagymát a majonézbe keverjük, hozzáadjuk a tejfölt és fűszerezzük.

A babot egy tálba tesszük, ráöntjük a majonézes keveréket, összekeverjük és megszórjuk az apróra vágott kaporral. Hűtőbe tesszük és hidegen fogyasztjuk.
Aki nem szereti a kaprot ki is hagyhatja belőle.

Értékeld a receptet

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére