Áfonyás mascarpone torta
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, kanálszám belekeverjük, a cukrot, és a sütőporral elkevert lisztet, végül hozzáadjuk a tojásokat.
Sütőpapírral bélelt torta formába öntjük, megütögetjük, hogy egyformán szétterüljön a formában. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. 10 percig benn hagyjuk a sütőben, hogy ne essen össze majd kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
A hulala tejszínt az 5ek áfonyadzsemmel keményre felverjük, félretesszük.
A mascarponehoz hozzákeverjük az áfonya dzsemet, robotgéppel összekeverjük, majd adunk hozzá a keményre vert áfonyás tejszínből 5 púpos evőkanálnyit.
A kihűlt tortát ketté vágjuk, megkenjük a krémmel, betakarjuk a másik lappal, majd az oldalát és a tetejét is bevonjuk krémmel. A tetejét az áfonyás tejszínhabbal díszítjük.
Tipp / megjegyzés:
Fogyókúrás mert nyírfa cukor van benne. A Hulalához adhattok lekvárt mert így is kemény hab lesz belőle. Ha más tejszínt használtok akkor egy habfixálót is tegyetek bele.