Főoldal / Torták / Áfonyás mascarpone torta

Áfonyás mascarpone torta

Áfonyás mascarpone torta

Áfonyás mascarpone torta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 ek. liszt
  • 6 ek. cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 5 ek. áfonya dzsem
  • 2 ek. porcukor

A tetejére:

  • 5 dl hulala tejszín
  • 2 ek. áfonya dzsem
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásfehérjéből kemény habot verünk, kanálszám belekeverjük, a cukrot, és a sütőporral elkevert lisztet, végül hozzáadjuk a tojásokat.

Sütőpapírral bélelt torta formába öntjük, megütögetjük, hogy egyformán szétterüljön a formában. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. 10 percig benn hagyjuk a sütőben, hogy ne essen össze majd kivesszük, és hagyjuk kihűlni.

A hulala tejszínt az 5ek áfonyadzsemmel keményre felverjük, félretesszük.

A mascarponehoz hozzákeverjük az áfonya dzsemet, robotgéppel összekeverjük, majd adunk hozzá a keményre vert áfonyás tejszínből 5  púpos evőkanálnyit.

A kihűlt tortát ketté vágjuk, megkenjük a krémmel, betakarjuk a másik lappal, majd az oldalát és a tetejét is bevonjuk krémmel. A tetejét az áfonyás tejszínhabbal díszítjük.

Tipp / megjegyzés:
Fogyókúrás mert nyírfa cukor van benne. A Hulalához adhattok lekvárt mert így is kemény hab lesz belőle. Ha más tejszínt használtok akkor egy habfixálót is tegyetek bele.

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére