Főoldal / Kelt tészták / Gombás krémsajtos töltött batyu

Gombás krémsajtos töltött batyu

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gombás krémsajtos töltött batyu

Gombás krémsajtos töltött batyu 3

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg finom liszt
  • 1,5 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 db tojás
  • 5 cl étolaj
  • 1 tk. cukor

A töltelékhez:

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 30 dkg gomba
  • 25 dkg krémsajt
  • őrölt bors

A kenéshez:

  • 1 db tojás
Elkészítési idő:1óra 45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:12 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg helyen kelesztjük. Amíg a tészta kel elkészítjük a tölteléket. A gombát megmossuk, szeletekre vágjuk. A szalonnát és a vöröshagymát apróra vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a hagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a szeletelt gombát,sózzuk,borsozzuk és addig pároljuk míg teljesen elfövi a levét. Még melegen belekeverjük a kémsajtot és hagyjuk kihűlni.

A tésztát vékonyra nyújtjuk, kb. 6×6 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére teszünk a töltelékből. A tészta sarkait felhajtjuk, széleit összenyomkodjuk.

A kis batyukat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15-20 percet pihenni hagyjuk majd felvert egész tojással lekenjük és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Gombás krémsajtos töltött batyu 5.00/5 (1 értékelés)

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére