Főoldal / Sertés ételek / Resztelt máj főtt burgonyával

Resztelt máj főtt burgonyával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Resztelt máj főtt burgonyával

Resztelt máj főtt burgonyával

Hozzávalók:

  • 1/2 kg máj
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • pörköltszaft kocka
  • babérlevél
  • őrölt bors
  • majoránna
  • olaj
  • 1 dl vörösbor
  • 1 kg burgonya
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A májat 2 cm vastag szeletekre vágjuk, majd vékony csíkokra felszeleteljük.

A vöröshagymát apróra vágjuk, és olajon üvegesre pirítjuk. Beletesszük a májat, fehéredésig dinszteljük, majd 1 pohár vizet öntünk rá, és ízlés szerint fűszerezzük.

A meghámozott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és összetörjük. Ha puha a máj, beleöntjük a bort, összeforraljuk, és a főtt burgonyával tálaljuk. Mindenki a fogyasztásnál a tányérján sózza meg ízlés szerint.

Tipp / megjegyzés:
A májat rövid ideig főzzük csak, mert minél többet van a lángon, annál keményebb lesz. Ha nem akar puhulni mert öreg a máj, egy késhegynyi szódabikarbónát tegyünk hozzá az puhítja.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére