Főoldal / Desszertek / Boci szelet Erzsike konyhájából

Boci szelet Erzsike konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Boci szelet Erzsike konyhájából

Boci szelet Erzsike konyhájából

Hozzávalók:

A töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 4 ek. búzadara
  • 1 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 cs.vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja

A tésztához:

  • 4 db tojás
  • 22 dkg cukor
  • 15 dkg margarin
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 30 dkg liszt
  • 1,5-2 dl tej
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A túrót kikeverjük a tojással, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és a búzadarával. Hagyjuk állni legalább 1 órán át, hogy a dara megduzzadjon.

Elkészítjük a tésztát.

A margarint habosra keverjük a cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját is. Apránként hozzáadjuk a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet, majd annyi tejet, hogy egynemű, enyhén folyós tésztát kapjunk. Ezután a kemény habbá vert tojásfehérjét is belefogatjuk.

A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd a túrós töltelékből kiskanállal apró galuskákat szaggatunk bele.

Előmelegített sütőben, 180 fokon, 30 percig sütjük. Miután kihűlt, tetszés szerinti szeletekre vágva kínáljuk.

Boci szelet Erzsike konyhájából 3.29/5 (7 értékelés)

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére