Boci szelet Erzsike konyhájából
Hozzávalók:A töltelékhez:
A tésztához:
|
|
Elkészítés:
A túrót kikeverjük a tojással, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és a búzadarával. Hagyjuk állni legalább 1 órán át, hogy a dara megduzzadjon.
Elkészítjük a tésztát.
A margarint habosra keverjük a cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját is. Apránként hozzáadjuk a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet, majd annyi tejet, hogy egynemű, enyhén folyós tésztát kapjunk. Ezután a kemény habbá vert tojásfehérjét is belefogatjuk.
A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd a túrós töltelékből kiskanállal apró galuskákat szaggatunk bele.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, 30 percig sütjük. Miután kihűlt, tetszés szerinti szeletekre vágva kínáljuk.