Főoldal / Parajos tészta

Parajos tészta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Parajos tészta

Parajos tészta

Hozzávalók:

  • fél kiló friss paraj 
  • 20 deka paradicsom
  • 20 deka rövid csőtészta
  • 20 deka gépsonka
  • 10 deka reszelt sajt
  • fél deci étolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • csipet szódabikarbóna
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

A megmosott parajleveleket forrásban lévő enyhén sós szódabikarbónás vízben puhára főzzük. A szódapor azért kell, hogy a paraj a színét megőrizze.
Amikor megpuhult a paraj leszűrjük.

Egy lábosbankevés olajat hevítünk, majd rászeleteljük a fokhagymát, és hozzáadjuk a leszűrt spenót leveleket. A kifőtt tésztát a parajhoz keverjük, majd nagy lángon átforgatjuk. Sóval, borssal ízesítjük.
A paradicsomot és a gépsonkát apró kockákra vágjuk, és a tésztával összekeverjük.

Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére