Főoldal / Tészta ételek / Parajos tészta

Parajos tészta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Parajos tészta

Parajos tészta

Hozzávalók:

  • fél kiló friss paraj 
  • 20 deka paradicsom
  • 20 deka rövid csőtészta
  • 20 deka gépsonka
  • 10 deka reszelt sajt
  • fél deci étolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • csipet szódabikarbóna
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

A megmosott parajleveleket forrásban lévő enyhén sós szódabikarbónás vízben puhára főzzük. A szódapor azért kell, hogy a paraj a színét megőrizze.
Amikor megpuhult a paraj leszűrjük.

Egy lábosbankevés olajat hevítünk, majd rászeleteljük a fokhagymát, és hozzáadjuk a leszűrt spenót leveleket. A kifőtt tésztát a parajhoz keverjük, majd nagy lángon átforgatjuk. Sóval, borssal ízesítjük.
A paradicsomot és a gépsonkát apró kockákra vágjuk, és a tésztával összekeverjük.

Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére