Főoldal / Sertés ételek / Szicíliai paradicsomos tészta húsgombóccal

Szicíliai paradicsomos tészta húsgombóccal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szicíliai paradicsomos tészta húsgombóccal

Szicíliai paradicsomos tészta húsgombóccal

Hozzávalók:

A húsgolyókhoz:

  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 bő evőkanál rizs
  • 1 tojás
  • kevés petrezselyem zöld
  • frissen őrölt bors

A raguhoz:

  • 1 db nagyobb paradicsom
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1/2 szál szárzeller
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kisebb mag nélküli csili
  • kevés petrezselyem zöld
  • néhány bazsalikom levél
  • frissen őrölt bors
  • 1 kanál olíva olaj
  • 2 dl paradicsomszósz

A körethez/tálaláshoz:

  • 25 dkg száraztészta (tagliatette, vagy spagetti)
  • reszelt füstölt sajt
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A húsgolyókhoz valókat összekeverjük, kicsit pihentetjük, majd enyhén olajos kézzel golyókat formázunk belőle. Vágódeszkára vagy egy tálcára sorakoztatjuk őket.

A paradicsomot kicsumázzuk, kereszt alakban bevágjuk, és nagyobb fazékban, forró vízbe 1 percre belemártjuk. A paradicsomot kivesszük meghűtjük. Miután a paradicsom kicsit hűl, a héja könnyen lehúzható róla.

A vizet megsózzuk, majd ugyanebben az edényben megfőzzük a tésztát is. Közben újabb edényben vizet forralunk a húsgombócoknak. Mikor a gombócok feljönnek a víz felszínére, még 5 percig főzzük őket, majd szűrőbe szedjük, ahol lecsöpögtek. (1 gombócot vágjunk ketté, és kóstoljuk meg. Ha a rizs puha a gombócban, akkor minden rendben.)

A hámozott paradicsomot apróra daraboljuk. A hagymát kis kockákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.Kevés olíva olajon megdinszteljük mindkettőt, és enyhén megsózzuk. Hozzáadjuk az apróra darabolt hámozott paradicsomot és fakanállal szétnyomkodjuk. Felöntjük a paradicsomszósszal. Beletesszük az apróra vágott bazsalikomot, petrezselyemzöldet és a halványító zellert. Kevés borsot is őrlünk rá és összeforraljuk.

Néhány kanál mártást kiveszünk a raguból a  tálaláshoz. Közben a tésztát, al-dente (fogkemény) állapotra kifőzzük, majd a vízből kivéve hozzákeverjük a paradicsomos raguhoz. Tálaláskor először a tésztával elkevert ragut, utána a húsgombócokat tesszük a tányérra, majd ezeket enyhén megöntözzük a félretett raguval.

Friss paradicsommal, és felaprított zöld fűszerekkel tálaljuk. Ízlés szerint füstölt sajtot is reszelhetünk a tetejére.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére