Főoldal / Desszertek / Kinder paradiso

Kinder paradiso

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kinder paradiso

Kinder paradiso

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 10 deka liszt
  • 10 deka étkezési keményítő
  • 15 deka cukor
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • csipet só
  • 10 deka ráma margarin
  • fél cs. sütőpor

A krém hozzávalói:

  • 2,5 deci tej
  • 1 púpozott kanál liszt
  • 2 deci tejszín
  • fél doboz mascarpone
  • 3 kanál cukor
  • 2 lap zselatin
  • 1 citrom leve

A tetejére:

  • 1 tábla étcsoki
  • 5 deka margarin
  • fél deci olaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukorral citrommal és a puha margarinnal keverőgép segítségével habosra kikeverjük.
A tojások fehérjét 3 kanál cukorral kemény habbá verjük.

A sárga masszához hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a keményítőt. Végül lazán belekeverjük a tojások felvert habját, és egy 24×22-es sütőpapiros tepsibe simítjuk. 170 fokon kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűlt a tészta kettő lappá vágjuk.

A krémhez a 2 deci tejet a cukorral felforraljuk.
A maradék tejjel a lisztet simára kikeverjük és a forró tejhez adjuk, besűrítjük.
A lapzselatint hideg vízbe beáztatjuk, majd a még meleg tejes krémhez keverjük. A krémet kihűtjük.

A tejszínt habbá verjük 2-3 dkg porcukorral.
A mascarponét a kihűlt krémmel elkeverjük. Hozzáadjuk egy citrom levét, és beleforgatjuk a tejszínt.
a tésztalapokat a krémmel összetöltjük.

A csokoládét a margarinnal és az olajjal gőz felett felolvasztjuk és bevonjuk vele a sütemény tetejét.

A tetejét tetszés szerint díszíthetjük fehér csokival, csokoládé forgáccsal.

Tálalásig hűtőbe tesszük, majd szeletelve kínáljuk.

Kinder paradiso 4.40/5 (5 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére