Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Pisztáciás linzer

Pisztáciás linzer

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pisztáciás linzer

Pisztáciás linzer

Hozzávalók:

  • 40 dkg tönköly liszt világos
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg pisztácia-durvára vágva
  • 20 dkg vaj (vagy margarin)
  • 1 db tojás sárgája
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 db citrom leve

Az összeállításhoz:

  • áfonya lekvár
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a cukrot, a durvára vágott pisztáciát, és a reszelt citrom héjat.
A tojás sárgájával és a citrom levével összeállítjuk a tésztát. Kb. 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.

A tésztát, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és egy teli, egy lyukas kiszúróval váltakozva kiszúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.  Előmelegített 170 fokos sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.

Miután kihűlt, lekvárral összeragasztjuk.

Pléh dobozban napokig eláll.

Mentés

Értékeld a receptet

A konyha világa (80 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére