Főoldal / Egytálételek / Töltött paprika bazsalikomos vörösboros paradicsomszószban tejföllel

Töltött paprika bazsalikomos vörösboros paradicsomszószban tejföllel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töltött paprika bazsalikomos vörösboros paradicsomszószban tejföllel

Töltött paprika bazsalikomos vörösboros paradicsomszószban tejföllel 1

Hozzávalók:

  • 4 db TV- paprika
  • 10 dkg sertés darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db chili paprika
  • 1 db tojás 
  • 4db nagyobb újkrumpli
  • petrezselyem levél
  • zeller levél
  • bazsalikom
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • olíva olaj
  • chili szósz
  • őrölt fekete bors
  • 1 pohárnyi rizs 

A szószhoz:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 db paradicsom
  • zellerlevél
  • bazsalikomlevél
  • chili szósz 
  • cukor
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • Tabasco
  • vörösbor
  • liszt
  • tejföl
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A rizst beáztatom reggel, majd délben félig megfőzöm. A paprikák sapkáját levágom, a csumát eltávolítom. A krumplikat megkapirgálom, kockára vágom..

A paradicsomot rövid időre forró vízbe dobom, lehúzom a héját. A hagymákat, paradicsomot, zöldeket aprítom. Egy lábasban kevés olíva olajon a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a darált húst, együtt dinsztelem. Átteszem egy keverő tálba, beleütöm a tojást, az aprított paprika sapkákat, a petrezselyem és zellerlevelet, a főtt rizst, fűszerezem, összekeverem. Megtöltöm a paprikákat.

A krumplit sós vízben előfőzöm.

Egy lábasban megdinsztelem a hagymákat, rádobom a darabolt zellerleveleket, bazsalikomot, aprított paradicsomot, chili paprikát, ráöntöm a krumpli főzőlevét, fűszerezem.

A paprikákat beteszem a lábasba, s lassú tűzön főzöm. Amikor kész, kiveszem a paprikákat. A szószt botmixerrel összekeverem. A lábasba visszateszem a paprikákat, a krumplikat, ráöntöm a szószt, vörösbort, szórok rá kevés lisztet, összekeverem és egyet forralok rajta.

Tálaláskor a tányérra helyezek két paprikát, néhány krumplit, öntök hozzá paradicsomszószt, locsolok rá Tabascot, s a paprikákra teszek egy kanál tejfölt, s egy bazsalikom levelet.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére