Főoldal / Szárnyas Ételek / Édes savanyú csirkemell

Édes savanyú csirkemell

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Édes savanyú csirkemell

Édes savanyú csirkemell

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 1 fél szál póréhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 piros kaliforniai paprika 
  • 1 darabolt ananászkonzerv
  • 3 ek. ketchup 
  • 2 ek. fehérbor ecet 
  • 2 ek. worchester szósz 
  • 2 ek. szójaszósz 
  • 3 ek. méz
  • 1 ek. keményítő 
  • olaj
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A csirkemellet, póréhagymát, kaliforniai paprikát, sárgarépát és a csípős paprikát csíkokra vágjuk.

A csirkemell csíkokat wokban vagy serpenyőben kevés olajon fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a sárgarépát, paprikákat és pár percig együtt pirítjuk.

Hozzáadjuk a lecsepegtetett ananászt és a póréhagymát. Ráöntjük az ecetet, egy decilitert az ananász levéből, worchester szószt, szójaszószt, ketchupot, mézet és kb. két deciliter vízzel elkevert keményítőt.

Kiforraljuk, majd levesszük a tűzről.

Rizs körettel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Édes savanyú csirkemell 5.00/5 (1 értékelés)

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére