Főoldal / Desszertek / Túró rudi őzgerincben

Túró rudi őzgerincben

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túró rudi őzgerincben

Túró rudi őzgerincben

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • fél cs sütőpor
  • 2 ek cukor
  • 2 ek kakaó
  • 1 tojás
  • tejföl

A töltelékhez:

  • 30 dkg túró
  • 2 tojássárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 2 citrom reszelt héja
  • 1 cs mazsola
  • 3 ek búzadara
  • 1 pohár tejföl (175 g)
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.
Elfelezzük, külön-külön kinyújtjuk, majd kibélelünk egy őzgerincformát zsírpapírral, és beletesszük a masszát úgy, hogy egy kis része lelógjon.

A túrótöltelékhez a hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd beleöntjük az őzgerincformába.
Befedjük a tészta felével, eligazgatjuk.
Sütőben 45 perc alatt készre sütjük.
Még melegen kiborítjuk, és lehúzzuk róla a papírt.

Tipp / megjegyzés:
Ez a változata is nagyon finom, a tetejét be lehet vonni tortabevonóval.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére