Főoldal / Sertés ételek / Mézes mustáros csülök, fánkkal

Mézes mustáros csülök, fánkkal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mézes mustáros csülök, fánkkal

Mézes mustáros csülök fánkkal

Hozzávalók:

  • kb. 2 kg sertéscsülök
  • 2 ek méz
  • 2 ek mustár
  • 2 dl főzőtejszín (hulala)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 2 nagy fej fokhagyma
  • 1 tk őrölt babérlevél
  • bors, ételízesítő
  • sütőzacskó
  • fél dl olaj
  • 15 dkg szeletelt füstölt szalonna

A fánkhoz:

  • 2 nagy főtt burgonya
  • 3 dkg élesztő
  • kb. 2 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 1 tojás
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 ek zsír
  • 50 dkg liszt
  • bő olaj a sütéshez
  • 1 kk só
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A csülköt megmossuk, kicsit bevagdossuk, és a sütőzacskóba tesszük. A hagymákat és a fokhagymát megpucoljuk, és a hozzáadjuk a csülökhöz a többi hozzávalóval együtt.
Kb. 3-4 órát sütőben sütjük.

A fánkhoz a burgonyát még forrón meghámozzuk és áttörjük.
Ha kihűlt, összegyúrjuk a liszttel, a fél dl cukros tejben felfutatott élesztővel, az egész tojással, 1 ek zsírral, a sóval és a lereszelt trappista sajttal.
Szépen kidolgozzuk a tésztát, majd cipót formálunk belőle, letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kerek szaggatóval fánkokat vágunk ki belőle, majd bő, forró olajban pirosra kisütjük.

Végül a megsült csülköt kivesszük a sütőzacskóból, és a keletkezett mártást ráöntjük.

 

Mézes mustáros csülök, fánkkal 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére