Főoldal / Sertés ételek / Fokhagymás oldalas lábasban sütve

Fokhagymás oldalas lábasban sütve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fokhagymás oldalas lábasban sütve

Fokhagymás oldalas lábasban sütve

Hozzávalók:

  • 1 kg sertésoldalas 
  • 2 fej fokhagyma 
  • 1 kanál só 
  • 1 kávéskanál őrölt bors 
  • 1 mokkáskanál köménymag 
  • 50 dkg zsír
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGlutén mentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktóz mentes:igen

Elkészítés:

A fokhagymát megtisztítjuk. Az oldalast nagyobb darabokra vágjuk, befűszerezzük.

Az oldalast egy lábasba tesszük a fokhagymával és pár szem köménymaggal. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje és fedő alatt el kezdjük főzni. Ha a vizet kezdi elfőni, rátesszük a zsírt.

Amint a víz teljesen elpárolog róla, szép pirosra sütjük.

Melegen körettel petrezselymes burgonya, burgonyapüré, vagy hidegen ahogy én szeretem, zöldségekkel és friss kenyérrel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Fokhagymás oldalas lábasban sütve 4.36/5 (11 értékelés)

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére