Főoldal / Szárnyas Ételek / Baconos csirkemell őzgerincformában sütve

Baconos csirkemell őzgerincformában sütve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Baconos csirkemell őzgerincformában sütve

Baconos csirkemell őzgerincformában sütve

Hozzávalók:

  • 25 dkg szeletelt bacon
  • 3 db tojás
  • 3 ek. liszt
  • 3 ek. tejföl
  • 20 dkg reszelt  sajt
  • 2 db csirkemellfilé
  • bors
  • ételízesítő
  • petrezselyemzöld
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Egy őzgerincformát a vékony szalonnaszeletekkel kibélelünk úgy, hogy a végük a forma peremén túllógjon.

A tojást, a lisztet, a tejfölt és a reszelt sajt felét összekeverjük.

A csirkemellet kis kockákra vágjuk. Sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük, és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet is. Összekeverjük a sajtos masszával, és beleöntjük a formába. A tetejét a maradék reszelt sajttal meghintjük. Az őzgerincforma két oldalán kilógó szalonnavégeket ráhajtjuk, alufóliával lefedjük.

Előmelegített sütőben 45 percig sütjük, de fél óra után a fóliát eltávolítjuk róla, hogy megpiruljon.
Tepsire borítjuk majd újabb 5 percre visszatesszük. hogy a szalonna a tetején is szép pirosra süljön.

Néhány perc pihentetés után szeleteljük. (Ha füstölt sajtot is használunk hozzá, még pikánsabb ízt kapunk.)

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (86 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére