Főoldal / Szárnyas Ételek / Baconos csirkemell őzgerincformában sütve

Baconos csirkemell őzgerincformában sütve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Baconos csirkemell őzgerincformában sütve

Baconos csirkemell őzgerincformában sütve

Hozzávalók:

  • 25 dkg szeletelt bacon
  • 3 db tojás
  • 3 ek. liszt
  • 3 ek. tejföl
  • 20 dkg reszelt  sajt
  • 2 db csirkemellfilé
  • bors
  • ételízesítő
  • petrezselyemzöld
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy őzgerincformát a vékony szalonnaszeletekkel kibélelünk úgy, hogy a végük a forma peremén túllógjon.

A tojást, a lisztet, a tejfölt és a reszelt sajt felét összekeverjük.

A csirkemellet kis kockákra vágjuk. Sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük, és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet is. Összekeverjük a sajtos masszával, és beleöntjük a formába. A tetejét a maradék reszelt sajttal meghintjük. Az őzgerincforma két oldalán kilógó szalonnavégeket ráhajtjuk, alufóliával lefedjük.

Előmelegített sütőben 45 percig sütjük, de fél óra után a fóliát eltávolítjuk róla, hogy megpiruljon.
Tepsire borítjuk majd újabb 5 percre visszatesszük. hogy a szalonna a tetején is szép pirosra süljön.

Néhány perc pihentetés után szeleteljük. (Ha füstölt sajtot is használunk hozzá, még pikánsabb ízt kapunk.)

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére