Főoldal / Desszertek / Szilvás gombóc

Szilvás gombóc

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szilvás gombóc

Szilvás gombóc

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 30 dkg liszt
  • 15-20 db szilva
  • 1 cs őrölt fahéj
  • 10 dkg kristálycukor
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg vaj vagy olaj
  • darált mák
  • porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A szilvát kimagozzuk. A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen megpucoljuk és krumplinyomón áttörjük. Hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet és egy csipet sót. Összegyúrjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. fél centi vastagra.

A tésztát nagyobb kockákra vágjuk attól függően, hogy mennyi és mekkora szilvát teszünk bele.

(Én egész kimagozott szilvát tettem bele és a mag helyére szórtam egy teáskanál fahéjjal elkevert kristálycukrot.)

A négy sarkát felhajtjuk, összenyomkodjuk és gombócot formázunk belőle. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük.

Ha feljönnek a gombócok a víz tetejére pár percig főzzük majd szűrővel kiszedjük.

A felét hagyományosan zsiradékon pirított zsemlemorzsába forgattam a másik felét cukrozott mákba.

A zsemlemorzsásra vaníliás porcukrot szórtam.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére