Főoldal / Szárnyas Ételek / Bakonyi pulykatokány

Bakonyi pulykatokány

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bakonyi pulykatokány

Bakonyi pulykatokány

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulyka felsőcomb csont nélkül
  • 30 dkg gomba
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kis doboz tejföl
  • 2 ek finom liszt
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 mk őrölt fekete bors
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A pulyka combot és a szalonnát csíkokra vágjuk. A gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.

A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a paprikát, paradicsomot, és pár percig pároljuk.

Hozzáadjuk a húst, a gombát, sózzuk, borsozzuk. Ha zsírjára pirult, megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vizet öntve alá puhára pároljuk.

A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk.

Tálalásnál rizzsel, galuskával, vagy köret tésztával /orsó,szarvacska / tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére