Főoldal / Desszertek / Baconos-lilahagymás pogácsa

Baconos-lilahagymás pogácsa

Baconos-lilahagymás pogácsa

Baconos-lilahagymás pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 púpos ek. zsír (libazsír)
  • 10 dkg bacon
  • 3 fej lila hagyma
  • 1 dl tej
  • 1 kk. cukor
  • 4 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 2-3 dl tejföl
  • 3 tk. só

A kenéshez:

  • 1 tojás
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A bacont felkockázzuk, és kevés zsiradékon pirítani kezdjük. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott lilahagymát, és üvegesre pároljuk. Ha elkészült, félretesszük hűlni.
Az élesztőt a langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet a zsírral összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást, a sót, a tejfölt és a felfutott élesztőt. Alaposan összedolgozzuk, majd enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk. Rápakoljuk és elsimítjuk a baconos-lilahagyma felét, majd összehajtogatjuk.
A tészta egyik szélét felhajtjuk kb. 2/3 részig, majd erre ráhajtjuk a felső oldalt. Végül a jobb majd a bal oldalát is behajtjuk a közepéig, és félbehajtjuk mint egy könyvet. Kilisztezett tálba rakjuk, majd a hűtőben 3/4 órát pihentetjük. Ezután újra kinyújtjuk és megismételjük az előző műveletet.

A második pihentetés után, kivesszük a hűtőből, lisztezett felületen 1,5 cm vastagra kinyújtjuk, a tetejét egy éles késsel berácsozzuk, majd pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, egymástól 2cm távolságra, majd a tetejüket megkenjük a felvert tojással.
180-200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére