Főoldal / Desszertek / Cseresznyés lepény

Cseresznyés lepény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Cseresznyés lepény

Cseresznyés lepény

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 15 dkg puha margarin
  • 1 dl langyos tej
  • 1 cs. élesztő
  • 1 tojássárgája
  • késhegynyi szódabikarbóna

A töltelékhez:

  • 1 kg magozott cseresznye
  • búzadara
  • őrölt fahéj
  • szegfűszeg
  • cukor

A tetejére:

  • 1 egész tojás
  • 1 ek. olaj
  • porcukor
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A z élesztős a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,  majd a tésztát ketté vesszük.Az egyik cipót, lisztezett deszkán tepsi nagyságúra nyújtjuk, és a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.

A tésztát megszórjuk a búzadarával, elterítjük rajta a kinyomkodott cseresznyét. Megszórjuk a fűszerekkel elkevert cukorral, majd a tetejét is darával. A másik kinyújtott tésztát a tetejére simítjuk.

A tetejét megkenjük az olajjal felvert tojással, majd egy villával megszurkáljuk. (így a gőz a sülés közben távozni tud, és a pite teteje nem púposodik fel)

180 foka előmelegített sütőben arany színűre sütjük.

Ha kihűlt szeleteljük, és porcukorral megszórva kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Készíthetjük almából, vagy meggyből is.

Beküldő: Maja

Cseresznyés lepény 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére