Főoldal / Desszertek / Mikádó szelet

Mikádó szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mikádó szelet

Mikádó szelet

Hozzávalók:

  • 5 tojás sárgája
  • 1 egész tojás
  • 20 deka porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 evőkanál morzsa
  • 1 szelet olvasztott csokoládé (100g)
  • 10 deka őrölt dió
  • 1 kávés kanál darált kávé
  • 5 tojás fehérje
  • 3 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • fél cs. sütőpor

A krémhez:

  • 3 egész tojás
  • 3 evőkanál porcukor
  • 6 evőkanál fekete lefőzött kávé
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 doboz mascarpone
  • 2 deci tejszín
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját és egy egész tojással a vaníliás cukorral és a porcukorral robotgéppel habosra keverjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük 3 evőkanál kristálycukorral.
A sárga masszát ha már jól kihabosítottuk akkor levesszük a gépről és kézi habverővel belekeverjük a zsemlemorzsát, az olvasztott és langyosra lehűtött csokoládét, az őrölt kávét majd a diót és a sütőporral elkevert lisztet.

A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 170 fokon kb 10 percig sütjük. Majd 180 fokon szép lassan készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e.
Amikor kisült a papírt lehúzzuk róla, megvárjuk amíg kihűl és három lapot vágunk belőle.
A tepsi mérete 24x-22-es

Amíg a tészta sül elkészítjük a  krémet.
A tojásokhoz, 3 kanál cukrot és egy kanál lisztet adunk, majd 6 kanál kávéval csomómentesre kikeverjük.Vízgőz felett állandó keverés mellett besűrítjük, majd kihűtjük.

A tejszínt 3 deka porcukorral és egy fixálóval kemény habbá verjük.
A már kihűlt főzött krémhez apránként hozzáadjuk a mascarponét és jó habosra kikeverjük.
Amikor már kellően finom habos hozzákeverjük a felvert tejszínhabot, de óvatosan, hogy ne nagyon törjön össze.

Ezzel a nagyon finom könnyű krémmel megtöltjük a lapokat.
A tetejét is bevonjuk a krémmel, és krémrózsával, valamint olvasztott csokoládéval díszítjük.

Tipp / megjegyzés:
Ezt a receptet egy régi szakácskönyvben találtam.
Egy kicsit változtattam rajta mivel a vajkrémes süteményeket nem túlzottan szeretjük.
Ezért én tejszínhabot és a mascarponét használtam a vajkrém helyett.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére