Mikádó szelet
Hozzávalók:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját és egy egész tojással a vaníliás cukorral és a porcukorral robotgéppel habosra keverjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük 3 evőkanál kristálycukorral.
A sárga masszát ha már jól kihabosítottuk akkor levesszük a gépről és kézi habverővel belekeverjük a zsemlemorzsát, az olvasztott és langyosra lehűtött csokoládét, az őrölt kávét majd a diót és a sütőporral elkevert lisztet.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 170 fokon kb 10 percig sütjük. Majd 180 fokon szép lassan készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e.
Amikor kisült a papírt lehúzzuk róla, megvárjuk amíg kihűl és három lapot vágunk belőle.
A tepsi mérete 24x-22-es
Amíg a tészta sül elkészítjük a krémet.
A tojásokhoz, 3 kanál cukrot és egy kanál lisztet adunk, majd 6 kanál kávéval csomómentesre kikeverjük.Vízgőz felett állandó keverés mellett besűrítjük, majd kihűtjük.
A tejszínt 3 deka porcukorral és egy fixálóval kemény habbá verjük.
A már kihűlt főzött krémhez apránként hozzáadjuk a mascarponét és jó habosra kikeverjük.
Amikor már kellően finom habos hozzákeverjük a felvert tejszínhabot, de óvatosan, hogy ne nagyon törjön össze.
Ezzel a nagyon finom könnyű krémmel megtöltjük a lapokat.
A tetejét is bevonjuk a krémmel, és krémrózsával, valamint olvasztott csokoládéval díszítjük.
Tipp / megjegyzés:
Ezt a receptet egy régi szakácskönyvben találtam.
Egy kicsit változtattam rajta mivel a vajkrémes süteményeket nem túlzottan szeretjük.
Ezért én tejszínhabot és a mascarponét használtam a vajkrém helyett.