Főoldal / Sertés ételek / Szilvával töltött fehérpecsenye

Szilvával töltött fehérpecsenye

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szilvával töltött fehérpecsenye

Szilvával töltött fehérpecsenye

Hozzávalók:

  • 1 kiló fehér pecsenye
  • 20 deka bacon szeletelt szalonna
  • 20 deka aszalt szilva
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A húst megmossuk, szárazra töröljük és a hús közepét hosszában felszúrjuk.
Besózzuk, és a magozott aszalt szilvát a hús közepébe betöltjük.Amikor már teljesen betelt a közepe, akkor az egészet a bacon szeletekkel körbetekerjük.

Egy kis tepsibe kb fél deci vizet öntünk, és beletesszük a húst. Lefedjük alufóliával, és 200 fokon szép pirosra megsütjük. (időnként locsoljuk meg a mellette lévő lével, így nem szárad ki sülés közben)

Rizzsel és szilvamártással tálaltam.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére