Főoldal / Sertés ételek / Szilvával töltött fehérpecsenye

Szilvával töltött fehérpecsenye

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szilvával töltött fehérpecsenye

Szilvával töltött fehérpecsenye

Hozzávalók:

  • 1 kiló fehér pecsenye
  • 20 deka bacon szeletelt szalonna
  • 20 deka aszalt szilva
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A húst megmossuk, szárazra töröljük és a hús közepét hosszában felszúrjuk.
Besózzuk, és a magozott aszalt szilvát a hús közepébe betöltjük.Amikor már teljesen betelt a közepe, akkor az egészet a bacon szeletekkel körbetekerjük.

Egy kis tepsibe kb fél deci vizet öntünk, és beletesszük a húst. Lefedjük alufóliával, és 200 fokon szép pirosra megsütjük. (időnként locsoljuk meg a mellette lévő lével, így nem szárad ki sülés közben)

Rizzsel és szilvamártással tálaltam.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére