Főoldal / Sertés ételek / Szalontüdő

Szalontüdő

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szalontüdő

Szalontüdő

Hozzávalók:

  • 3 pár sertéstüdő
  • 2 db sertés szív
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 2 evőkanál só
  • 4 evőkanál mustár
  • 2 teáskanál őrölt bors
  • 1 evőkanál 20%-os ecet
  • 1 db nagyobb citrom
  • 4 db babérlevé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 4 dl tejföl
  • 2 evőkanál zsír
Elkészítési idő:2 óraFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

3-4 liter vízben 30 perc alatt, megfőzzük a tüdőt és a szívet. Ujjnyi vastagságúra felcsíkozzuk. 2 liter leszűrt léhez rakjuk, megsózzuk, borsozzuk és beletesszük a babérleveleket.
Közepes lángon főzzük tovább, ezalatt kicsavarjuk a citrom levét.

A finomra aprított fokhagymával, 2 evőkanál zsírral és 3 evőkanál liszttel, világos rántást készítünk. Hozzáadjuk a cukrot és arany barnára pirítjuk. Ráhintjük a pirospaprikát.
A maradék lisztből és a tejfölből tejfölös, mustáros,citrom leves habarást készítünk és felöntjük vele a rántást.

A forrásban lévő tüdőhöz öntjük, állandó keverés mellett. Pár perc alatt összefőzzük.
Zsemlegombóccal tálaljuk.

Értékeld a receptet

Nemzetikonyha.hu (78 Recept)

A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul. Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését. Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat. A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak. Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben.Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban. Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni. Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása.Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben.Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére