Főoldal / Desszertek / Gesztenyés kocka

Gesztenyés kocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gesztenyés kocka

Gesztenyés kocka

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 5 db tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs sütőpor

A krémhez:

  • 20 dkg Rama margarin
  • 25 dkg gesztenye massza
  • 4 ek porcukor
  • 0,5 üveg rumaroma vagy rum

A tetejére:

  • 2,5 dl habtejszín
  • 2 ek porcukor

Díszítéshez:

  • reszelt étcsoki vagy tortadara
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 12 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Megsütjük a piskótát, hagyjuk kihűlni. A krémhez a porcukorral habosra keverjük a Rama margarint, belekeverjük a gesztenyét és a rumaromát.

A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük. A piskótát megkenjük a gesztenyés krémmel. Rákenjük a tejszínhabot és megszórjuk a reszelt csokoládéval.

Szeletelés előtt egy órára a hűtőbe tesszük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére