Főoldal / Tészta ételek / Fűszeres túrós ravioli tejszínes paradicsommártásban

Fűszeres túrós ravioli tejszínes paradicsommártásban

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fűszeres túrós ravioli tejszínes paradicsommártásban

Fűszeres túrós ravioli tejszínes paradicsommártásban

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt (ebből 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt)
  • 3 tojás
  • víz

A töltelékhez:

  • 30 dkg darált hús
  • 30 dkg túró vagy cottage cheese
  • só, bors
  • 1 tk. curry por
  • 1 tk. koriander por
  • 1/2 tk. cayenne bors
  • 1/2 tk. őrölt kömény
  • 3 gerezd fokhagyma

Paradicsom mártáshoz:

  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz hámozott paradicsom konzerv
  • só, bors
  • pici cukor
  • 1-2 dl tejszín

A tetejére:

  • reszelt sajt
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból nem túl kemény tésztát gyúrunk, és addig hagytam pihenni, míg elkészítjük a tölteléket.

A darált húst pici olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.Hozzáadjuk a fűszereket, és a zúzott fokhagymát. Amikor langyosra hűlt, belekeverjük a túrót vagy cottage cheeset is.

A tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. A ravioli formázó aljával kiszúrjuk, majd megtöltjük őket.

Enyhén sós, lobogó forró vízben kifőzzük őket, pár perc alatt készen vannak. Ezután egy kivajazott tepsire szedjük, és elkészítjük a paradicsom mártást.

A hagymát apróra vágjuk, és pici olajon megfuttatjuk. A hámozott paradicsom konzervet a turmixgépbe öntjük, hozzáadjuk a megfuttatott hagymát, a két gerezd fokhagymát, sót, borsot, pici cukrot és az egészet összeturmixoljuk. Beleöntjük az edénybe, amiben a hagymát pirítottuk, majd a tejszínt is hozzáadva felforraljuk.

A kész mártást a raviolira öntjük, megszórjuk reszelt sajttal és 20 percre forró sütőbe toljuk. (Nem muszáj megsütni, én sem szoktam mindig, csak úgy magában a mártással, sajttal is isteni étel.)

 

Tipp / megjegyzés:
Ha van időnk érdemes több raviolit készíteni és lefagyasztani. Lisztezett tálcára szoktam pakolni egyenként, majd amikor már megfagyott akkor egy zacskóba rakom őket.

A ravioli egy nagyon finom étel, főleg ha mi magunk készítjük el házi gyúrt tésztából. Van ravioli formázóm, de anélkül is meg lehet oldani, csak ki kell szúrni a tésztából a korongokat és a töltés után villával jól lenyomkodni a tészta szélét. Nagymamám és anyukám még nagyrészt maga gyúrta a tésztát otthon, én már csak ritkán teszem, pedig sokkal finomabb, mint a bolti.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére