Főoldal / Desszertek / Darálós süti

Darálós süti

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Darálós süti

Darálós süti

Hozzávalók:

  • 15 dkg ráma
  • 17 dkg cukor
  • 63 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 2 egész tojás
  • 1/2 dl tejszín
Elkészítési idő:2 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Egy tálban alaposan összekeverjük a puha rámát, az egész tojásokat, és a cukrot.

Apránként hozzáadjuk a tejszínt, a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, és a reszelt citromhéjat. A tésztát gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk, és fél órára hűtőbe tesszük.

A tésztát derelyevágóval, vagy süteményformázóval ellátott húsdarálón áttekerve megformázzuk.A süteményeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és  180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

Porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
A végeit csokiba is márthatjuk, így ünnepivé tehetjük a sütiket.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére