Főoldal / Torták / Tejszínkrémes gyümölcstorta

Tejszínkrémes gyümölcstorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejszínkrémes gyümölcstorta

Tejszínkrémes gyümölcstorta

Hozzávalók:

A tortalaphoz:

  • 2 tojás
  • 5 evőkanál víz
  • 15 dkg cukor
  • 12,5 dkg búza finomliszt
  • 1/2 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 5 dl tejszín
  • 2 kis dobozos natúr joghurt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál zselatin
  • 1-2 maréknyi ízlés szerinti gyümölcs (én epret tettem most bele)
  • 2 evőkanál ízlés szerinti lekvár

Díszítéshez:

  • gyümölcsök
  • tortazselatin
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, végül lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és 160-180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A formában hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, kivesszük a formából, az aljáról leszedjük a sütőpapírt, majd a tortalapot visszatesszük a forma aljába.

Az 5 dl tejszínt (hulala) 3 evőkanál porcukorral félkeményre verjük.
A zselatint kevés forróvízben feloldjuk, és a joghurthoz keverjük, hozzáadunk 3 evőkanál porcukrot, a reszelt citromhéjat és a gyümölcs darabokat. A tejszínt óvatosan a joghurtos keverékbe forgatjuk.

Hogy a tortalap ne szívja fel, a krémet lekvárral megkenjük. A krémet a tortaformában lévő piskótára öntjük, a tetejét elsimítjuk és hűtőbe tesszük dermedni2-3 órára vagy egy egész éjszakára.
Ha eléggé megdermedt, gyümölcsökkel díszítjük, majd tortazselével vékonyan bevonjuk a gyümölcsök tetejét.

 

Tejszínkrémes gyümölcstorta 4.89/5 (18 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére