Tejszínkrémes gyümölcstorta
Hozzávalók:A tortalaphoz:
A krémhez:
Díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, végül lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és 160-180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A formában hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, kivesszük a formából, az aljáról leszedjük a sütőpapírt, majd a tortalapot visszatesszük a forma aljába.
Az 5 dl tejszínt (hulala) 3 evőkanál porcukorral félkeményre verjük.
A zselatint kevés forróvízben feloldjuk, és a joghurthoz keverjük, hozzáadunk 3 evőkanál porcukrot, a reszelt citromhéjat és a gyümölcs darabokat. A tejszínt óvatosan a joghurtos keverékbe forgatjuk.
Hogy a tortalap ne szívja fel, a krémet lekvárral megkenjük. A krémet a tortaformában lévő piskótára öntjük, a tetejét elsimítjuk és hűtőbe tesszük dermedni2-3 órára vagy egy egész éjszakára.
Ha eléggé megdermedt, gyümölcsökkel díszítjük, majd tortazselével vékonyan bevonjuk a gyümölcsök tetejét.