Főoldal / Torták / Tejszínes narancstorta

Tejszínes narancstorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejszínes narancstorta

Tejszínes narancstorta

Hozzávalók:

(25x25cm-es formához):

A tortalaphoz:

  • 4 tojás
  • 10 evőkanál víz
  • 30 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg liszt
  • reszelt  narancshéj
  • csipet só

A krémhez:

  • 4 dl tejszín
  • 2 narancs reszelt héja
  • pár csepp narancs aroma (elhagyható)
  • 4 evőkanál porcukor
  • habfixáló
  • 2 db narancs húsa
  • 2-3 ek. narancslekvár (vagy sárgabarack)

A díszítéshez:

  • 2 db narancs
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál porcukor
  • habfixáló
  • pirított szeletelt mandula

 

Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük. Belekeverjük a reszelt narancshéjat, és a sütőporos lisztet.

A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot. Sütőpapírral bélelt szögletes vagy kerek tortaformába simítjuk és 160-180 fokon tűpróbáig sütjük. (kb. 20-25 perc)

A formában hagyjuk kihűlni.

A tejszínt a porcukorral, a reszelt narancshéjjal, és a narancs aromával félkeményre verjük, majd hozzáadjuk a habfixálót és közepesen kemény állagúra habosítjuk.

A tortalapot kettő (vagy három) lapba vágjuk. Az alsó lapot megkenjük lekvárral, megszórjuk a kockákra vágott narancshússal és megkenjük a tejszínes krémmel. Befedjük a második lappal. Több lap esetén tovább rétegezzük. Végül kívül is bevonjuk a tortát krémmel.

Habbá vert tejszínnel, narancs szeletekkel és pirított mandulával díszítjük a torta tetejét és oldalát.

Fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük.

 

Tejszínes narancstorta 5.00/5 (3 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére