Tejszínes narancstorta
Hozzávalók:(25x25cm-es formához): A tortalaphoz:
A krémhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük. Belekeverjük a reszelt narancshéjat, és a sütőporos lisztet.
A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot. Sütőpapírral bélelt szögletes vagy kerek tortaformába simítjuk és 160-180 fokon tűpróbáig sütjük. (kb. 20-25 perc)
A formában hagyjuk kihűlni.
A tejszínt a porcukorral, a reszelt narancshéjjal, és a narancs aromával félkeményre verjük, majd hozzáadjuk a habfixálót és közepesen kemény állagúra habosítjuk.
A tortalapot kettő (vagy három) lapba vágjuk. Az alsó lapot megkenjük lekvárral, megszórjuk a kockákra vágott narancshússal és megkenjük a tejszínes krémmel. Befedjük a második lappal. Több lap esetén tovább rétegezzük. Végül kívül is bevonjuk a tortát krémmel.
Habbá vert tejszínnel, narancs szeletekkel és pirított mandulával díszítjük a torta tetejét és oldalát.
Fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük.