Főoldal / Desszertek / Piskóta korongos kocka

Piskóta korongos kocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Piskóta korongos kocka

Piskóta talléros kocka

Hozzávalók:

A tészta hozzávalói:

  • 4 tojás
  • 8 deka cukor
  • 12 deka liszt
  • fél cs sütőpor
  • fél deci víz
  • fél deci étolaj

A krém hozzávalói:

  • fél liter 20%-os tejföl 
  • fél liter tejszín
  • 1 zselatin lap
  • 2 citrom leve
  • cukor ízlés szerint
  • 2 cs málnaízű piskóta korong

A tetejére:

  • 10 deka csokoládé 
  • 5 deka margarin
  • 2 kanál étolaj
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztom.
A fehérjét 2 kanál cukorral kemény habbá verem.
A tojások sárgáját, a liszt és sütőpor kivételével a többi hozzávalóval habosra kikeverem.
A két masszát óvatosan összekeverem, hogy a hab ne essen össze.
Hozzáadom a sütőporos lisztet, és sütőpapiros sütőlapra simítom. 170 fokon megsütöm. Amikor kihűlt ketté vágom.

A tejfölt citrommal és cukorral összekeverem.
A lapzselatint 2 kanál langyos vízben feloldom, és a tejfölhöz keverem.Egy negyed órát hidegre teszem.
A tejszínt keményre felverem, és a már kicsit megdermedt tejföllel összekeverem.

Egy lapot megkenek krémmel, erre a krémre kerülnek a piskóta korongok, majd még krémet teszek rá. befedem a másik lappal, és erre is is krém kerül.

A csokoládét a margarinnal és olajjal gőz felett felolvasztom, és a sütemény  tetejét  díszítem vele.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére