Főoldal / Vegetáriánus / Sajtos tócsni

Sajtos tócsni

Sajtos tócsni

Sajtostocsni

Hozzávalók:

  • 3-4 nagyobb burgonya
  • 1 marék reszelt sajt (trappista vagy füstölt)
  • 3 evőkanál liszt ( liszt- érzékenyek használhatnak rizslisztet)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Só,bors
  • olaj a sütéshez
Elkészítési idő: 25 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, majd sajtreszelőn lereszeljük.
Összekeverjük a liszttel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk.

Ha szeretjük ilyenkor dolgozhatjuk bele a több féle fűszert is pl : pirospaprika,borsikafű…
Bő, forró olajba evőkanálnyi masszát teszünk, és ellapítjuk.
Kicsit mérsékeljük a hőfokot, hogy átsüljön, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg.

Megfordítjuk, és másik oldalát is aranybarnára sütjük.
Papírra szedjük, hogy felitassuk róla az olajat.

Melegen fogyasszuk.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére