Főoldal / Desszertek / Diós keksz szalámi

Diós keksz szalámi

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Diós keksz szalámi

 Diós keksz szalámi 3

Hozzávalók:

  • 50 dkg háztartási keksz
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg darált dió
  • 2 ek. kakaó
  • 1 tk. rumaroma(elhagyható)
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A kekszet összetörjük, legyenek benne kisebb és nagyobb darabok is.

A tejet a margarinnal egy lábosban melegíteni kezdjük, amíg a margarin feloldódik benne.

Hozzáadjuk a cukrot, és elkeverjük, hogy elolvadjon benne.
Belekeverjük a kakaóport, a rumot, majd a diót és a kekszet.
Alaposan összekeverjük.

Folpackkal bélelt őzgerincformába simítjuk, jól belenyomkodjuk, majd a tetejére hajtjuk a túllógó fóliát, és hűtőbe tesszük dermedni.

Ha nincs őzgerincformánk, akkor egy folpack darabra helyezzük és meghengergetjük vele, majd becsomagolva hűtőbe tesszük, amíg szeletelhetőre dermed.

Fagyasztóban hetekig is tárolható, csak fogyasztás előtt vegyük elő, hogy eléggé kiengedjen, és szeletelhető legyen.

Értékeld a receptet

Marcsi (641 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére